Ilt festival
Ude i byen

Rundt i Aarhus i 2023

Dato

14. - 18. juni

Pris

Alt fra gratis til 350 kr.


ILT23

Internationalt Levende Teater 

Over fire dage i juni 2023 præsenterer Aarhus Teater i samarbejde med Teatret Svalegangen og Teatret Gruppe 38 en fantastisk buket af internationale teateroplevelser.

Et blomstrende fyrværkeri af nyskabende og kompromisløs scenekunst. Det er ottende gang, vi afholder teaterfestivalen, der præsenterer håndplukkede forestillinger inden for en bred vifte af genrer – fra klassisk drama til dans og ny-cirkus,fysisk teater, filmisk performance, installationer, dukke- og animationsteater, musik- og teaterkoncerter. Alt sammen skabt af nogle af verdens mest anerkendte, internationale kunstnere.

ilt program 2023

FÅ 25% RABAT PÅ ALLE FORESTILLINGER

KØB ET ARMBÅND TIL ILT FESTIVALEN 2023 OG FÅ 25% RABAT PÅ ALLE FORESTILLINGER OG I FESTIVALBAREN

Armbånd til ILT Festival 2023 koster 100,- og giver følgende fordele:

  • Adgang til at købe billetter til festivalens forestillinger med 25 % rabat
  • 25 % rabat i festivalbaren på Teatret Svalegangen
FUCK ME - af argentinske Marina Utero
Oplev på Aarhus Teater under ILT Festival 23

FUCK ME

Danseforestillingen udstiller den hævn en dansers ødelagte krop søger. Spørgsmålet er, hvad vi gør den dag vores krop ikke kan mere, og udfordrer både vores formåen og vores måde at være i verden på? 

Bag Fuck Me er den argentinske kunstner, og tidligere danser, Marina Otero. Med danseforestillingen skaber hun en fiktiv slagmark, hvor hun gør op med den uretfærdighed, hun har oplevet i det virkelige liv. Hun bruger danserne på scenen som hendes krop. Den krop, der ikke længere kan det, hun gerne vil have den til. Den krop, der har svigtet hende. Den krop, der udfordrer hendes ego og puster til impulsen om at tage hævn.

På scenen får hun danserne til at forme hendes narcissistiske sag. Lige der fortæller de historien om hendes liv, kun hendes liv, frem til deres død. 

SPILLEDAG 15. OG 16. JUNI

SCENE AARHUS TEATER, SCALA 

VARIGHED 60 MIN.

ALDER + 16  

SPROG SPANSK med ENGELSKE undertekster  

 

Billy´s Violence Ilt festival 2023
Billy´s violence

Musikhuset Aarhus

origin of a tale
Origin of a tale

Teater Katapult

03 38 state of emergency
03.08.38 State of Emergency

Teatret Svalegangen

Med medvirken af Aarhus Teaters Kor

ILT Festival arrangeres af 

Aarhus Teater
Teatret Svalegangen
Teatret Gruppe 38
I samarbejde med

Bora-Bora, Teater Katapult, Teater Refleksion, Musikhuset Aarhus, Åbne Scene/Godsbanen, Teaterhuset Filuren og andre lokale samarbejdspartnere

Festivalens baggrund

Idéen om at skabe en international scenekunstbiennale i byen opstod i sin tid af ren passion i det aarhusianske teatermiljø, og i dag er festivalen indskrevet i kommunens kulturhandlingsplan.

Det overordnede formål med ILT Festivalen er at præsentere publikum for noget af tidens mest spændende internationale teater, dans og performance. Derudover er det festivalens vision at bygge bro til nye publikumsgrupper og i det hele taget at styrke publikums interesse for scenekunstens univers.